ЗАРЕЖДАНЕ...
Местна, бургаска политика Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си. Trqbva li da se sabori Alio6ata ? |
ВХОД за регистрирани
Статистика на потребителите |
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Burgas24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика:
А защо в Русия трябва да има политичеки и икономичеки емигранти? За какво да им? Те си имат достатъчно добри специалисти във всички области! Едва ли господин Путин ще работи с хора,които не разбират от работата си!Плюс това Русия не е част от европейския съюз,че да съ съобразява с политиката на запада! А това,че има руснаци,работещи на запад,нищо не означава. Вероятно са отишли там след разпада на Съюза,когато Русия беше зле икономически и може би наистина поизостана малко с развитието си,в сравнение със западните държави. Но сега вече не е така, изоставането е наваксано!Русия винаги е била и винаги ще бъде велика сила! И не сте прав,че няма хора,които искат да заминат за Русия! Веднага Ви давам 1 пример-аз. Имам приятели,които също имат такова желание,но проблема при тях е,че не знаят езика,защото малко късно разбраха,че от Западна Европа и САЩ, нищо хубаво няма да видим. Ще си позволя да Ви задам 1 въпрос: при всичкия този негативизъм от Ваша страна към Русия,как се е получило така,че жена Ви е именно рускиня и тя самата знае ли какво е Вашето отношение към нейната родина? Ако жена ми е чужденка и говори така за България,веднага ще и покажа вратата! Ако искате,отговорете ми на лично съобщение,защото вече много се отклонихме от темата.
Според мен е безмислено да спорим на икономически и политически теми. Завършил съм висшето си образование в Съветския съюз. Имам представа какъв беше живота там. Жена ми е рускиня, така че и сега през година съм в Русия. Работата ми е свързана с пътувания в Западна Европа. Мога да направя сравнение как живеят и на едното и на другото място, особено ужасяваща е разликата в малките градчета и в селата. Да не говорим за човешки права и свобода на словото. И още нещо - в Русия не можеш да срещнеш нито един икономически или политически емигрант от Западна Европа- да сте чували някой да стои на опашка за руска виза?????(даже и в България няма желаещи), а в Западна Европа е пълно с такива руснаци и представители на другите народи от Русия и продължават да пристигат, независимо от големите ограничения за получаване на Шенгенска виза. Относно развитието на европейските народи, постарайте се да разберете в какво икономическо състояние са били България и Испания през 1939 г. и в какво са сега. Има световни класации.
Относно американците - никога в Бургас няма да има техен паметник - паметници трябва да се изграждат на родните герои.
Относно символът на Бургас. За моето поколение и за поколението на моите родители беше часовникът до Общината - но не този, а другия, който висеше на ъгъла на "Първи май" (сега "Александровска") и "Богориди". Всички срещи и запознанства започваха от там. Жалко, че със събарянето на ъгловата сграда загина и той. След 7-8 години Общината се опита да го възстанови, като изгради новия, но явно тези пропуснати години го изтриха от представата на по-младото поколение като символ на града. Може би младите наистина в момента приемат моста за свой символ. А той май наистина заслужава.
Сега сериозно - до като не се измисли нещо което да е впечатляващ символ на Бургас, който да е на мястото на Альоша - никакво събаряне! Защо не искате да се събори партийния дом? Много функционална сграда ли е - та тя само за партиен дом става...